Dit waanzinnige recept voor wafels van zoete aardappel en cheddar kun je maar beter snel opslaan in je favorietenlijstje, want je gaat ze beslist vaker dan één keer maken. Serveer ze bijvoorbeeld met roosjes van avocado en wat verse sla. Wil je helemaal smullen? Dan is een lepel crème fraîche en wat granaatappelpitjes erbij een dikke aanrader.
1. Doe de blokjes zoete aardappel in een pan met kokend water en kook ze in 15 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken en pureer de blokjes dan glad met een staafmixer. Laat even afkoelen.
2. Doe de aardappelpuree samen met de cheddar, bloem, eieren, het uienpoeder, de cayennepeper en het bakpoeder in een kom en meng tot een egaal beslag.
3. Vet een wafelijzer aan beide kanten goed in met olijfolie en schep het beslag erin. Bak de wafels ongeveer 15 minuten op middelhoge stand tot ze goudbruin en knapperig zijn.
4. Halveer intussen de avocado, haal de pit eruit en de schil eraf, en smeer beide helften in met wat sushi-azijn.
5. Snijd de avocado in dunne plakjes en spreid ze als een lange waaier uit. Druk de plakjes lichtjes aan en rol vanaf één kant voorzichtig op tot een roos.
6. Leg de wafels op een bord samen met de veldsla en schep de avocadoroos er met een spatel naast. Strooi wat van de chilivlokken over de avocado en serveer.
Credits recepten, styling & fotografie Colette Dike