Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars in zoutkorst

Als je kiest voor een zoutkorst – wat superlekker is en leuk om te doen –, dan kun je daarvoor alleen hele vissen gebruiken. We kiezen hier voor zeebaars, maar dorade is ook een perfecte vis hiervoor. Nog een tip: fileer de vis altijd direct na het bakken, anders gaart de vis door of kan hij te zout willen. Precies wat je niet wilt!

Bereiding



1. Verhit de oven tot 200 °C.

2. Stop de citroenschijfjes en gedroogde venkelstengels in de holte van de vis.

3. Doe het zout in een grote kom en voeg 250 ml water toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bedek hem met de helft van het zout. Leg de vis erop.

4. Bedek de vis helemaal met de rest van het zout.

5. Zet de vis in de hete oven. Steek na 20 minuten een spies in de vis. Als de punt van die spies heel heet is als je hem eruit haalt, dan is de vis gaar.

6. Breek de zoutkorst open en verwijder de harde stukken. Zorg dat er helemaal geen zout op de vis achterblijft. Til de vis voorzichtig op en leg hem op een schaal. Verwijder de huid.

7. Serveer de zeebaars warm met salsa verde.
 

Voor 4 personen

  • 1 citroen, in schijfjes
  • een kleine handvol gedroogde venkelstengels
  • 1 zeebaars van ca. 1,8 kg, schoongemaakt en ingewanden verwijderd, maar niet geschubd
  • 3,6 kg grof zeezout
  • Salsa verde


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine