Deze perziken zijn lekker als dessert, of zelfs als ontbijt. De kooktijd is een beetje afhankelijk van hoe rijp de perziken zijn. Hoe harder ze zijn, hoe langer ze in de oven moeten. Ze zijn op hun best in de late zomer.
1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier of aluminiumfolie, of gebruik een ovenzak.
2.Leg de perzikpartjes in een laag in de met bakpapier beklede ovenschaal. Voeg de citroenschil toe en verdeel de Amaretto, honing en 3 eetlepels water eroverheen. Vouw het pakket dicht en bak 45 minuten in de oven. Als je een ovenzak gebruikt, snijd dan wat sneetjes in de bovenkant om stoom te laten ontsnappen.
3. Haal het uit de oven en haal de citroenschil eruit. Serveer de perziken warm, of op kamertemperatuur, bestrooid met amaretti, gehakte pecannoten en een flinke schep crème fraîche.
Voor 4 personen.
Voor erbij