Wortel-sinaasappelsoep met avocado

Wortel-sinaasappelsoep met avocado

Niet alleen vanwege zijn kleur, maar ook door de fris-pittige smaak doet deze soep je wegdromen naar zonnige, zuidelijke oorden. Serveer hem op kamertemperatuur. 

Bereiding



1. Verwarm de olie in een pan en bak de ui en bleekselderij een minuut of 10 zachtjes. Voeg de tomaatblokjes en de stukjes wortel toe en bak 5 minuten mee.

2. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep zo’n 20 minuten op laag vuur of tot de wortelstukjes zacht zijn. Voeg dan het sinaasappelsap en de yoghurt toe en pureer de soep. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3. Schep de plakjes avocado om met wat limoensap en breng op smaak met de rode peper en koriander.

4. Schep de soep in kommen, leg in elke kom wat avocado, bestrooi met de granaatappelpitjes en geef de rest van de limoenparten erbij.
 

Voor 6 personen.

  • 4 el olijfolie


  • 2 uien, gesnipperd


  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes


  • 3 tomaten, in blokjes gesneden


  • 1 bos wortelen, geschild en in stukjes gesneden


  • 1 liter groentebouillon


  • sap van 2 sinaasappels


  • 3 el volle yoghurt


  • 1 limoen, in parten


  • 2 avocado’s, in plakjes


  • ½ rode peper, fijngehakt


  • 4 takjes verse koriander,  grof gehakt


  • 2 el granaatappelpitjes





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek