Wodka met rood fruit

Wodka met rood fruit

Wodka met rood fruit, huh? Jazeker, Sigurd Kranendonk vertelt: ‘Laatst had mijn Turkse winkel spotgoedkoop rood fruit. Ik heb er eerst een flinke hoeveelheid jam van gemaakt, het fruit dat ik vervolgens nog overhield, heb ik in de wodka gedaan. Mijn vrienden praten er nog steeds over. Ik gebruikte frambozen en aalbessen, maar in principe kun je alle soorten rood fruit hiervoor gebruiken.’

Bereiding



1. Snijd het fruit indien nodig zodat het door de flessenhals past en leg het in de vriezer.

2. Doe het bevroren fruit, de kardemom en de vanille in een fles en voeg de wodka toe. Je kunt het direct drinken, maar het wordt nog lekkerder als je het een week (of langer) laat staan op een donkere plaats. Je kunt de wodka ook na een maand door kaasdoek filteren, dan wordt het drankje mooi helder.  
WodKa 

Credits Fotografie Sigurd Kranendonk  Recepten & foodstyling Samuel Levie
 

1 flesje 

  • 100 g frambozen
  •  100 g aalbessen
  • 2- kardemompeulen 
  • 1 vanillestokje 
  • 0,5 l wodka




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine