Zijn jullie ook zo gek op wildpasteitjes maken? In Engeland wordt pie vaak met rundvlees gemaakt. De wildworst die Samuel Levie hier gebruikt, geeft zo’n pastei een steviger smaak. Als je deze wildpasteitjes als diner eet, is het lekker om er een simpele salade en wat (zoute) augurken bij te serveren. Het enige wat je dan nog moet doen, is jezelf een mooi glas wijn inschenken.
1. Doe de bloem met een flinke snuf zout in een grote mengkom. Kneed met duim en wijsvinger de boter er goed doorheen (dit kan ook in een keukenmachine). Voeg terwijl je aan het kneden bent het ijskoude water toe tot het geheel een mooie en soepele substantie krijgt. Als het deeg te droog voelt, kun je altijd nog een klein beetje water toevoegen.
2. Verhit de oven tot 200 °C. Ontdoe de worsten van hun vel en meng het vlees met de overige ingrediënten. Draai er wat verse zwarte peper over en voeg nog een snuf zout toe.
3. Verdeel het deeg in vier gelijke bollen. Strooi wat bloem over je werkbank en rol de stukken deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Leg in het midden een kwart van de vulling. Vouw de pastei vervolgens goed dicht. Het maakt niet zo veel uit hoe je dat doet, als de pastei maar goed afgesloten is.
4. Klop het ei los en besmeer met een kwastje de pasteitjes. Leg ze op bakpapier op een bakplaat in de oven. Bak in 45 minuten goudbruin en gaar.
Credits: Tekst, receptuur & foodstyling Samuel Levie -Styling Marian Flint – Fotografie Saskia van Osnabrugge