Wentelteefjes met bakbanaan

Wentelteefjes met bakbanaan

Wentelteefjes met gebakken banaan, klinkt dat niet té lekker? Deze mix van de Hollandse en Surinaamse keuken is goddelijk. Extra zalig: maak wat geklopte room erbij en bestrooi eventueel met poedersuiker. Perfect voor een zoet zondagochtendontbijt, maar ook als brunch doen deze wentelteefjes het geweldig. Ingewikkeld is het niet, maar soms is simpel juíst geniaal.

Bereiding



1. Klop de room, eventueel met wat suiker naar smaak, met behulp van een handmixer lobbig en zet opzij.

2. Meng voor het beslag de eieren met de melk, poedersuiker, het vanillemerg en het kaneelpoeder. Roer goed door.

3. Wentel de sneetjes brioche door het beslag tot het brood het beslag goed heeft opgenomen, maar het niet zompig is.

4. Smelt een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de brioche in ongeveer 6 minuten aan beide zijden goudbruin. Neem de wentelteefjes uit de pan en zet opzij.

5. Smelt opnieuw een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de banaan ongeveer 2-3 minuten. Niet te lang want dan wordt het mousse. Bestrooi de banaan de laatste minuut met de rietsuiker.

6. Serveer de wentelteefjes met de gebakken banaan en de opgeklopte room. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
 

Voor 4 personen

  • 200 ml room
  • 3 eieren
  • 400 ml melk
  • 40 g + extra poedersuiker
  • 1 vanillestokje, het merg
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 4 sneetjes briochebrood, 2-3 cm dik
  • boter, om in te bakken
  • 2 rijpe bakbananen, schuin in schijfjes gesneden
  • 1 el + extra rietsuiker


Benodigdheden

  • handmixer






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine