Het zoete van pastinaak is heerlijk in dit saladegerecht, vooral omdat het spek en de kappertjes voor de pittige touch zorgen. Serveer met een witte romige kaas.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep de groenten door de helft van de olie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze gaar in 20–30 minuten.
2 Gril het ontbijtspek en meng het in een kom met de groenten, kappertjes, kruiden, balsamicoazijn en de rest van de olie. Verdeel de vignotte* erover en geef er stokbrood bij.
*Vignotte is een volle romige Franse kaas. je kunt ook een milde zachte geitenkaas gebruiken.
2 personen
• 4 pastinaken, in vieren gesneden, kern verwijderd
• 300 g nieuwe aardappels, gehalveerd of
in vieren
• 4 el extra vergine olijfolie
• 200 g gerookt ontbijtspek
• 2 el kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
• handvol kruiden (zoals dille of bieslook), gehakt
• 1 el balsamicoazijn
• 150 g vignotte*, in stukjes