Jo Pratt: ‘Dit is echt een gerecht om verliefd op te worden! Grootse smaken, kleurrijk en het wordt op 1 bakplaat gemaakt. Je kunt allerlei stevige visfilets gebruiken. Kabeljauw, schelvis, polak, heek, koolvis, wijting of zalm zijn een paar suggesties. Ook met de groente kun je variëren, ik houd van radijsjes en bospeen, maar rode bietjes en pompoen werken ook goed.’
1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
2. Meng de olijfolie, 2 ½ eetlepels harissa, knoflook en de helft van het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik de helft van het mengsel om de vis mee in te smeren en zet dit apart.
3. Meng de wortel en ui met de rest van het harissa-mengsel en leg het op de bakplaat. Bak dit 15 minuten, roer en schep om halverwege de baktijd.
4. Meng de radijsjes met de wortel en ui op de bakplaat en bak nog 10 minuten.
5. Leg de gemarineerde vis op de groente en bak 15 minuten, tot gaar.
6. Haal de bakplaat uit de oven. Leg de vis en groente op een schaal en houd het warm. Verdeel de couscous over de bakplaat en giet hier de hete bouillon overheen, roer even en dek af met folie. Laat 5 minuten staan.
7. Ga met een vork door de couscous en meng de groente en citroensap er luchtig doorheen. Bestrooi met amandel en munt. Serveer met de vis, wat extra harissa en een schep Griekse yoghurt.