Vis uit de oven met harissa & groente

Vis uit de oven met harissa & groente

Jo Pratt: ‘Dit is echt een gerecht om verliefd op te worden! Grootse smaken, kleurrijk en het wordt op 1 bakplaat gemaakt. Je kunt allerlei stevige visfilets gebruiken. Kabeljauw, schelvis, polak, heek, koolvis, wijting of zalm zijn een paar suggesties. Ook met de groente kun je variëren, ik houd van radijsjes en bospeen, maar rode bietjes en pompoen werken ook goed.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

2. Meng de olijfolie, 2 ½ eetlepels harissa, knoflook en de helft van het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik de helft van het mengsel om de vis mee in te smeren en zet dit apart.

3. Meng de wortel en ui met de rest van het harissa-mengsel en leg het op de bakplaat. Bak dit 15 minuten, roer en schep om halverwege de baktijd.

4. Meng de radijsjes met de wortel en ui op de bakplaat en bak nog  10 minuten.

5. Leg de gemarineerde vis op de groente en bak 15 minuten, tot gaar.

6. Haal de bakplaat uit de oven. Leg de vis en groente op een schaal  en houd het warm. Verdeel de couscous over de bakplaat en giet  hier de hete bouillon overheen, roer even en dek af met folie. Laat  5 minuten staan.

7. Ga met een vork door de couscous en meng de groente en citroensap er luchtig doorheen. Bestrooi met amandel en munt. Serveer met de vis, wat extra harissa en een schep Griekse yoghurt.

Voor 4 personen. Bereidingstijd: 1 uur.

  • 3 el olijfolie
  • 4 el harissa
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geperst
  • sap van 1 citroen
  • 4 dikke visfilets
  • 500 g bospeen
  • 2 rode uien, in parten gesneden
  • 200 g radijsjes
  • 225 g couscous
  • 375 ml hete groentebouillon
  • 40 g geroosterde amandelsnippers
  • handvol muntblaadjes
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 el Griekse yoghurt, voor erbij

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek