In paar simpele stappen een uiensoep en croûte op tafel? Het kan! Bovendien ziet deze er ook nog eens heel gezellig uit in een bladerdeegbakje. We doen op het allerlaatste moment, vlak voor het serveren, de parmezaanse kaas erover. Maar vind je het lekker om een knapperig kaaskorstje op je bladerdeeg te hebben, dan kun je de kaas ook daarover strooien – ook hartstikke lekker.
1. Doe de olie in een ruime pan. Stoof hierin de knoflook, ui en de helft van de tijm totdat de ui lichtbruin is. Doe de bouillon erbij. Laat 15 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer en laat goed afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de afgekoelde uiensoep in kleine ovenbestendige soepkommen. Snijd uit de plakjes bladerdeeg rondjes, die iets groter zijn dan de soepkommen. Leg de bladerdeegrondjes over de kommen en druk de randen aan. Bestrijk met de eidooier en strooi er wat tijm over. Zet de kommen 8 min. in de oven totdat het bladerdeeg goudgeel is.
2. Snijd de deegdekseltjes eraf en leg die naast de kommen. Leg daarop wat groene blaadjes (bijvoorbeeld winterpostelein) en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.