Tropische quinoasalade

Tropische quinoasalade

Wat wij ‘gewoon’ quinoa noemen (je spreekt het uit als ‘kien-wa’) werd door de Inca’s in Zuid-Amerika met de naam chisaya mama, de moeder van alle granen, vereerd. Quinoa is nog niet zo heel lang geleden weer teruggekeerd in ons eetpatroon als een van de veelzijdige en gezonde superfoods. Hoewel het eruitziet als een graan is quinoa eigenlijk een zaad. Het zit vol eiwitten, heeft een stevige textuur met een heerlijke nootachtige smaak en wordt luchtig als je het kookt.

Bereiding

1. Kook de quinoa volgens de instructie op de verpakking. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing in een kom en houd zolang apart.

2. Hussel de quinoa met de rest van  de ingrediënten in een kom, roer de dressing er voorzichtig door en voeg zout en peper toe naar smaak.

Credits Recepten Helmi Smeulders; Fotografie Eef Ouwehand

Voor 4 personen

  • 300 g quinoa
  • 200 g mango, geschild, in blokjes
  • 1 granaatappel, gehalveerd,  pitjes losgehaald
  • 100 g komkommer, in kleine blokjes
  • 3 el fijngehakte verse munt
  • 25 g verse jalapeñopeper, in dunne ringetjes, zaadjes eventueel verwijderd
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 75 g walnoten, fijngehakt

Dressing 

  • 45 ml olijfolie
  • 30 ml limoensap
  • 15 ml rijstazijn
  • 2 tl honing
  • 45 ml vers mangosap
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • ½ tl tabasco

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine