Een lekkere risotto maken met 5 ingrediënten? Het kan! Deze tomatenrisotto met burrata is een echt feestgerecht en is vol van smaak. De Honingtomaten® hebben een stevige bite en zijn een unieke toevoeging aan het gerecht.
1. Verhit de oven op 180°C.
2. Leg de tomaten aan de tros in een ovenschaal. Verdeel de gedroogde tijm over de tomaten en rooster ze 40 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Doe halverwege de oventijd van de tomaten de risottorijst in de pan en roerbak 1 minuut. Blus de risottorijst af met een scheutje groentebouillon. Zet het vuur laag en laat de risotto de bouillon opnemen. Voeg vervolgens steeds beetje bij beetje de groentebouillon toe wanneer de risottorijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit net zo lang tot de risottorijst mooi stevig is en de groentebouillon op is, dit zal na ongeveer 20 minuten het geval zijn.
4. Haal de geroosterde tomaten uit de oven en voeg de helft toe aan de pan met de risotto, roer het geheel door en verdeel de risotto over de borden. Garneer met de overige geroosterde Honingtomaten®, verdeel de burrata hierover en serveer direct.