Tomatenjam

Tomatenjam

Deze tomatenjam gebruiken we maar wat graag als vervanging voor ketchup, maar hij smaakt ook fantastisch bij kaas. Maak de jam als je voor weinig geld rijpe tomaten kunt kopen. Je kunt naar eigen smaak gember, kaneel of steranijs toevoegen, als extra toevoeging op dit o-zo-smakelijke tomatenjam-basisrecept.

Bereiding



1. Verhit de ui en de tomaten in een grote pan op laag vuur.

2. Voeg de chilipeper, de azijn en de suiker toe, en eventuele andere ingrediënten. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes koken tot de jam zo dik is dat je met een lepel over de bodem van de pan een duidelijk spoor kunt trekken.

3. Schep de jam heet in gesteriliseerde potten en zet die op hun kop tot de jam is afgekoeld.

Credits Fotografie Sigurd Kranendonk  Recepten & foodstyling Samuel Levie
 

voor 1 kilo jam 

  • 1 rode ui, gesnipperd 
  • 1200 g rijpe tomaten, in stukken 
  • ½ milde chilipeper, fijngehakt 
  • 250 ml wittewijnazijn
  • 300 g geleisuiker




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine