Tom Kha soep met paddenstoelen-parels

Tom Kha soep met paddenstoelen-parels

Mafalda Pinto Leite: ‘Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter had ik steeds onweerstaanbare trek in deze Thaise soep. De pittige kokossoep was zo troostrijk dat ik hem bijna elke dag at. De soep heeft een heerlijke mix van stimulerende smaken, zoals gember en citroengras, en de huidvernieuwende eigenschappen van paddenstoelen en kiemen. Een snufje kurkuma helpt bij het herstel van DNA en werkt ontstekingsremmend.’

Bereiding

1. Marineer eerst de paddenstoelen. Klop de tamari en sesamolie in een grote kom door elkaar. Schep de shiitake erdoor en zet weg.

2. Maak de soep: doe de kokosroom, het citroengras, de galangal, dadels, knoflook, currypasta en kurkuma in een blender en pureer op hoge snelheid tot een gladde soep. Giet deze door een zeef in een kom en giet dan terug in de blender. Voeg de tamari, olijfolie, het sap van 1 limoen en de koriander toe en pulseer tot alles net gemengd is. Breng met zout op smaak.

3. Verdeel de kiemen over twee kommen en schenk de soep erover. Garneer met de gemarineerde paddenstoelen en koriander. Dien op met schijfjes limoen.

We hebben speciaal voor jou een heel weekmenu samengesteld van Eet jezelf stralend gezond. Deze vind je hier:

 

Voor 2 personen

Paddenstoelen

  • 200 g shiitake, in plakjes
  • 4 el tamari
  • 1 el geroosterde-sesamolie

Soep

  • 1 l kokosroom
  • 2 stengels citroengras, alleen het zachte, witte deel, in grove stukken
  • 2,5 cm verse gemberwortel of galangal
  • 2 medjouldadels, pitten verwijderd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el Thaise currypasta
  • ½ tl kurkuma
  • 2 el tamari
  • 2 el extra vierge olijfolie of 1 el kokosolie
  • 2 limoenen
  • handje fijngesneden verse koriander, plus extra blaadjes als garnering
  • roze zout
  • 2 volle handen kiemen naar keuze, zoals taugé of alfalfa

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine