Thaise curry met zoete aardappel

Thaise curry met zoete aardappel

Voor mij is dit het perfecte eenpansgerecht: alles tegelijk in de oven en dan langzaam garen. Als een ovenschotel, maar dan sneller. De aroma’s van kokos, citroengras en chilipeper houden elkaar mooi in evenwicht en geven deze troostrijke noedelsoep een volle smaak.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Doe de zoete aardappel, het citroengras, de gember, knoflook, chilipeper, kokosmelk en bouillon in een diepe braadslede of ovenschaal en zet het geheel 45 minuten in de oven.

3. Prik in de zoete aardappel. Als deze door en door gaar is, haal je de braadslede uit de oven. Voeg meteen de woknoedels toe en dompel ze helemaal onder in de saus. Laat 5 minuten rusten en roer dan het limoensap erdoor.

4. Bestrooi met koriander en dien meteen op in diepe soepkommen.

Opmerking: bij dit gerecht ontstaat flink wat stoom in de oven, dus houd je gezicht op afstand als je de oven na 45 minuten opent. Ik spreek uit ervaring – beslagen bril en hete stoom!

Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De groene & snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden:

Voor: 2 personen. Voorbereiding: 5 minuten Oven: 45 minuten

  • 750 g zoete aardappel, geschild en in plakjes van 1 cm
  • 1 stengel citroengras, doormidden
  • 5 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knofl ook, geraspt
  • 1 grote rode chilipeper, in de lengte gehalveerd
  • 400 ml kokosmelk, losgeroerd
  • 500 ml kokende groentebouillon
  • 2 pakjes fijne kant-en-klare woknoedels
  • sap van 1 limoen
  • blaadjes van 25 g verse koriander

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine