Surinaamse maizenakoekjes

Surinaamse maizenakoekjes

Hier vind je het recept van de Surimams voor heerlijke Surinaamse maizenakoekjes. Leuk voor na en op een feestje, welke het ook is!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe de boter, de suiker, de vanillesuiker en het ei in een kom en mix in circa 5 minuten tot een lichtgele romige massa.

3. Zeef de maizena boven de kom en roer het beslag voorzichtig met een spatel tot een stevige bal.

4. Maak van de bal 40 kleine bolletjes. Druk ze met een vork een beetje plat en leg ze op de bakplaat. Bestrooi elk koekje met gekleurde muisjes.

5. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de maizenakoekjes in ongeveer 15 minuten gaar (ze moeten lichtgeel blijven). Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
 

Voor 40 koekjes

  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 g maizena (glutenvrij)
  • gekleurde muisjes en/of discoballetjes, om te decoreren


Tools

  • bakplaat
  • bakpapier
  • elektrische mixer


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine