Springrolls kennen we natuurlijk allemaal. Je kunt er eindelijk mee variëren. Dat maakt ze ook zo lekker, maar heb je ze weleens zoet gemaakt? Zeker het proberen waard! In dit recept meng je vers fruit met basilicum en een beetje limoensap. Rol ze op in de rijstvellen en dip ze chocolade saus. Heerlijk als toetje of gewoon lekker tussendoor.
1. Snijd de aardbeien en de meloen in kleine blokjes. Meng ze in een kom met de basilicum en het limoensap.
2. Schil de kiwi’s en snijd ze in dunne plakjes.
3. Hak voor de saus de chocolade klein en doe de stukjes in een kom. Breng de slagroom aan de kook en schenk hem over de chocolade. Roer tot er een gladde saus ontstaat.
4. Beleg de vochtige rijstvellen* elk met het vruchtenmengsel en leg er 3 plakjes kiwi op.
5. Maak de rollen af volgens de uitleg hieronder. Serveer de chocoladesaus erbij.
*zo maak je springrolls met rijstvellen van 22 cm:
1. Week een rijstvel 30 seconden in een schaal met lauw water.
2. Leg het rijstvel zodra het zacht is geworden op een schone theedoek.
3. Leg er een kleine hoeveelheid vulling op. Gebruik niet te veel, anders kan het vel scheuren.
4. Vouw de bovenkant over de vulling.
5. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijgt.
6. Rol het vel van boven naar beneden zo strak mogelijk op.
Goed om te weten: Spring rolls zijn vers het lekkerst. Als je ze toch van tevoren maakt, wikkel ze dan in vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast.