- Kneus in een vijzel het zout, zodat de grootste korrels wat vermalen worden. Schep het vervolgens op een schaaltje en roer het om met de rietsuiker, kaneel en cayennepeper.
- Snijd de citroen in kwarten. Wrijf de rand van elk glas in met citroen en doop het glas in het suikermengsel tot je een mooie rand verkrijgt.
- Pers in elk glas een kwart citroen uit. Verdeel het granaatappel- en vervolgens het bietensap over de glazen.
- Verdeel de gember in tweeën. Plaats een zeefje op het eerste glas en rasp de helft van de gember boven het zeefje. Duw vervolgens het sap uit de geraspte gember. Doe hetzelfde met de overige gember voor het tweede glas.
- Schenk in elk glas 100 milliliter gemberbier en werk af met de rozemarijn, granaatappelpitjes en eventueel een ijsblokje.
- Serveer meteen.
Tips:
- Granaatappelsap en rodebietensap vind je onder meer bij Delhaize. Het granaatappelsap staat er in de versafdeling bij de sapjes, het bietensap in de drankenafdeling.
- De gember raspen en het sap eruit knijpen kun je in een apart kommetje doen, maar omdat de hoeveelheid sap die vrijkomt niet erg groot is, doe ik het rechtstreeks in de glazen. Zo is er zo min mogelijk verlies.
- Het takje rozemarijn staat als optioneel in de ingrediëntenlijst, maar dat meen ik niet echt. De rozemarijn dient niet alleen ter decoratie, hij zorgt ook voor een heerlijke geur, die je bij elk slokje opsnuift. Dit geeft een extra dimensie aan de mocktail!
2 personen | 10 minuten
- 1/2 tl grof roze himalayazout (of grof zeezout)
- 1 tl grove rietsuiker
- 1/8 tl kaneel
- een snuif cayennepeper
- 1/2 citroen
- 200 ml granaatappelsap
- 100 ml rodebietensap
- 30 g verse gember
- 200 ml gingerale (of gingerbeer)
Voor de afwerking (optioneel):
- 2 takjes rozemarijn
- enkele granaatappelpitjes
- ijsblokjes