Soep met krab-garnalen wontons

Soep met krab-garnalen wontons

Georgina Hayden: ‘Deze soep is heerlijk eenvoudig  en ziet er zo mooi uit dat ik altijd intens tevreden ben als ik ‘m heb gemaakt. Ben je niet zo’n fan van krab of garnaaltjes? Maak dan de wontons met 200 gram varkensgehakt ‒ dat is minstens zo lekker!’

Bereiding



1. Meng in een kom de krab, oester- saus, de helft van de sesamolie en  de garnalen. Rasp de knoflook en gember erboven en roer door elkaar.

2. Maak de rand van een wonton- velletje nat met wat water en schep in het midden een theelepel van het krab-garnalenmengsel.

3. Vouw de zijkanten van de wonton omhoog en frommel het op tot een soort tasje met rimpeltjes ‒ zorg dat ze goed gesloten zijn. Leg het op een grote schaal of dienblad en herhaal dit met de andere wontonvellen.

4. Verhit een grillpan op hoog vuur. Schenk ondertussen de bouillon in een andere pan en breng deze aan  de kook op middelhoog vuur. Gril de mais een paar minuten rondom in de grillpan, tot alle korrels grillstrepen hebben en gaar zijn. 

5. Neem de maiskolven uit de pan,  zet ze rechtop op een snijplank en snijd de korrels er van boven naar beneden af met een scherp mes.

6. Voeg de maiskorrels toe aan de kokende bouillon samen met de lente-uitjes, sojasaus en de rest  van de sesamolie. Proef en voeg eventueel andere smaakmakers toe.

7. Breng vlak voor het serveren een grote pan met water aan de kook. Laat de wontons in het kokend water glijden en kook ze een paar minuten, tot ze komen bovendrijven.

8. Verdeel de wontons over kommen, schenk de maisbouillon erop en  strooi de bieslook en fijngesneden chilipeper plus wat tuinkers erover.
 

4-6 personen 

  • 100 g krabvlees, 50 g wit vlees,  50 g bruin vlees
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sesamolie
  • 100 g garnalen, gekookt, fijngesneden 
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • stukje gemberwortel (à 2 cm), geschild
  • 24 wontonvelletjes 
  • 1,2 l vis- of kippenbouillon
  • 2 maiskolven
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 el zoutarme sojasaus 
  • ½ bosje bieslook, geknipt 
  • 1 rode chilipeper, gehalveerd, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 1 doosje tuinkers (of andere cress)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine