Dit recept komt uit de simpel & snel maaltijdbox van Willem & Drees. Bestel deze box nu met 15 euro korting (code:foodfriends18) en je hebt alle ingedrieten voor deze maaltijd en nog een andere maaltijd zo in huis. Eet smakelijk!
1. Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Was de paprika en snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in blokjes.
3. Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
4. Blancheer de broccoli in 5 minuten beetgaar. Spoel kort onder koud water af, zodat het kookproces stopt.
5. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Giet de linzen af, spoel met koud water en laat uitlekken.
7. Verhit een hapjespan, schenk er de olijfolie in en fruit de ui en knoflook 2 minuten op gemiddeld vuur.
8. Bak de paprika 5 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper, kurkuma en gemberpoeder.
9. Meng de linzen, broccoli en quinoa door elkaar.
10. Verdeel de salade over de borden, verkruimel de kaas erover en serveer.
Bereiding 20 min