Snelle kimchi

Snelle kimchi

Deze kimchi zou ook wel noodkimchi kunnen worden genoemd. Hij is ideaal voor die dagen dat je naar kimchi snakt, maar geen tijd hebt om hem te laten fermenteren. Want normaal gesproken is het een geduldig potje om te maken, maar nu? Nu is-ie in ongeveer een uurtje klaar. Heerlijk!
 

Bereiding


1. Snijd de kool in stukjes (à 5 cm) en bestrooi ze in een kom met het zout. Zet 1 uur apart en keer de bladeren na 30 minuten. Spoel de kool dan af en laat de bladeren goed uitlekken.

2. Pers de knoflook en snijd de bosuitjes in de stukjes (à 2 cm). Doe ze samen met de overige ingrediënten in een kleine kom en schep ze goed door elkaar.

3. Doe het mengsel bij de koolbladeren en hussel alles door elkaar, zodat de bladeren goed zijn bedekt. Bewaar de kimchi maximaal  2 weken in een luchtdicht afsluitbare bak in de koelkast.

Credits: Recepten: Caroline Hwang. Fotografie: Lisa Linder.

Voor 700ml

  • 500 g groene kool (à  krop) 
  • 4 el grof zeezout 
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 bosuitjes
  • 2 el gochugaru (Koreaanse chiliflakes)
  • 2 el sambal oelek
  • 2 el vissaus 
  • 2 tl fijne kristalsuiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine