Slowcooked paprika’s met knoflookbonen

Slowcooked paprika’s met knoflookbonen

Peperonata was mijn favoriete gerecht toen ik een tijdje in de keuken van een restaurant werkte: rode en gele paprika’s die langzaam werden gebakken in een koekenpan met olie, knoflook en uien tot ze bijna smolten. Het was een tijdrovend recept, zoals zo vaak het geval is bij lekkere dingen, dus ik vroeg me af of ik in de oven een soortgelijk resultaat kon krijgen. Het antwoord is ja! Met knoflookbonen is dit een perfect gerecht om op dikke sneeën geroosterd brood te scheppen.

Bereiding

1.Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Verdeel de tomaten, paprika’s, olie, kruiden, zeezoutvlokken en flink wat peper over een bakplaat die zo groot is dat alles er in een enkele laag op past. Schep door elkaar en zet 50 minuten in de oven. Als de paprika’s na 30 minuten wat aan de donkere kant zijn, verlaag je de temperatuur iets.

3. Roer intussen voor de knoflookbonen in een kom de extra vergine olijfolie, knoflook, chilivlokken, zeezoutvlokken, cannellinibonen en geraspte citroenschil door elkaar en zet weg. Roer na 50 minuten de bonen door de paprika’s en verlaag de temperatuur tot 180 °C. Bak nog 10 minuten.

4. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe en verwijder de laurierblaadjes en het takje rozemarijn. Schep op dikke sneeën geroosterd brood en dien op.

OPMERKING: De volgende dag smaakt dit nog beter dus je zou het een dag van tevoren kunnen klaarmaken om de volgende dag op te warmen.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten uit de oven afkomstig uit De wereldse bakplaat. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor: 4 personen. Voorbereiding: 15 minuten. Oven: 1 uur. Vegan.

  • 5 trostomaten, in vieren
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 1 gele paprika, in dunne repen
  • 1 oranje paprika, in dunne repen
  • 2 el olijfolie 2 laurierblaadjes
  • 1 lang takje verse rozemarijn
  • ½-1 tl zeezoutvlokken
  • versgemalen zwarte peper

Knoflookbonen

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • ½ teen knoflook, fijngeraspt
  • ½ tl chilivlokken
  • ½-1 tl zeezoutvlokken
  • 1 blikje van 400 g cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
  • geraspte schil van ½ biologische citroen

Opdienen met

  • dikke sneeën geroosterd brood

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine