Botersla met Hollandse garnalen

Botersla met Hollandse garnalen

Met mooie ingrediënten hoef je nauwelijks iets te doen. vergeet de cocktails van vroeger waarbij de garnaaltjes zwommen in de saus. Bij dit makkelijke hapje proef je pas écht hoe zilt-zoet en verfijnd Hollandse garnalen smaken.

Bereiding



1. Pluk de kropsla en zet de binnenste, lichtgroene boterslablaadjes op koud water.

2. Meng de wijnazijn, sherry, mosterd en olijfolie tot een dressing. Snipper het uitje ragfijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

3. Slinger de sla goed droog en vul de blaadjes met garnalen. Besprenkel de garnalen met een paar druppeltjes vinaigrette en knip de cress erboven. Geef er getoast stokbrood bij.

LESS STRESS: Maak de dressing een dag van tevoren en bewaar in een afgesloten potje in de koelkast. Voor gebruik goed schudden. 

Productie en styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur en foodstyling Jankees Roggeveen

Voor 6 personen.

  • 2 kropjes sla
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 el droge sherry 
  • 1 tl fijne mosterd 
  • 200  ml olijfolie
  • ½ rood uitje
  • zout en peper
  • ca. 400 g Hollandse garnalen
  • 1 bakje cress (bijv. rucolacress) 
  • dunne sneetjes stokbrood




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine