Misosoep is een heerlijk soepje dat je makkelijk op een doordeweekse dag kunt maken. Vul dit recept van Rens Kroes aan met favoriete groente zoals taugé of voeg – als je het lekker vindt – tofu, garnalen of kip toe.
1 Week de stukken kombu 10 minuten in water. Doe het water in een pan, voeg de misopasta toe en breng het rustig aan de kook.
2 Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes en doe ze erbij in de pan. Knijp de knoflook boven de pan uit. Haal de kombu uit het water, snijd hem in stukjes en schep hem door de soep. Kook de soep ongeveer 30 minuten op laag vuur.
3 Serveer de soep in een mooie kom, eventueel met een theelepel sojasaus erbij. Ready to eat!
Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
[Credits: tekst Rens Kroes, recepten Marieke Verdenius en fotografie Mitchell van Voorbergen]
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?