Simpele broccolisoep

Simpele broccolisoep

Dit groene vitaminebommetje is een van onze favorieten! Je kunt hem met een staafmixer pureren, maar ook in een blender. Kies je voor het tweede doe het dan in porties en controleer of de blender hittebestendig is. Zo niet, laat de broccolisoep dan eerst iets afkoelen en verwarm hem daarna in een steelpannetje weer op terwijl jij ondertussen de avocadotoast maakt.

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en fruit 4 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook ongeveer 2 minuten, met het deksel op de pan, totdat de roosjes felgroen en gaar zijn.

2. Haal de pan van het vuur. Roer de babyspinazie, Parmezaanse kaas en tahin erdoor. Bestrooi met zeezout en zwarte peper. Laat even afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa, voeg indien nodig extra bouillon toe om de gewenste consistentie te krijgen. (Je kunt de soep ook pureren in een staande blender. Werk in porties en vul de beker niet meer dan halverwege. Warm de soep daarna weer op in de pan, indien gewenst).

3. Rooster het brood en garneer met avocado en kiemen. Bestrooi met zout en peper, knijp een partje citroen erover uit en besprenkel met olie. Serveer naast de soep.

Deze soep is notenvrij. “Tahin, een dikke, romige pasta gemaakt van gemalen, geroosterd sesamzaad, is een essentieel onderdeel van hummus en baba ganoush en geeft dips en spreads, maar ook sladressings, sauzen en soepen, een zijdezachte textuur. Het is rijk aan vitaminen, mineralen en eiwitten. Tahin is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en grotere supermarkten.”

Dit recept komt uit het boek ‘Frisse start’ van Martha Stewart Living (€20,-, Kosmos Uitgevers).

4 personen:

  • 1 el olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • 1 prei, alleen de witte en lichtgroene delen, in dunne ringen en goed afgespoeld
  • 1 l kippenbouillon, het liefst zelfgemaakt (zie recept, blz. 314) of water, en meer indien nodig
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 150 g babyspinazie
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 2 el tahin
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 2 avocado’s, gehalveerd, ontpit, geschild en in plakjes
  • 10 g radijs- of broccolikiemen
  • 1 citroen, in partjes

Verder nodig: soeppan


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine