Sambal met piccalilly

Sambal met piccalilly

Een heerlijk recept van de Surimams. Zo maak je de samabal met piccalilly:

Bereiding

1. Schep de picallilly in een schaaltje.

2. Stop de peper, ui en de teentjes knoflook in de blender of stamp alles fijn met de vijzel. Eventueel kun je deze mix eerst glazig fruiten, maar dat hoeft niet.

3. Voeg dit mengsel toe aan de piccalilly en roer alles goed door elkaar.
 
Klaar? Bewaar de sambal in de koelkast, in een goed afgesloten, glazen potje.
 
De bekende Surinaamse pepertjes:
Madame-jeanette
Een gele, langwerpige en vooral zeer hete chilipeper; eentje die je dus niet zomaar in je mond kunt stoppen! De madame-jeanette wordt in de Surinaamse keuken vaak meegekookt. Als het gerecht gaar is, wordt-ie uit de pan gehaald.
Wist je dat de madame-jeanette hoogstwaarschijnlijk is vernoemd naar een Surinaamse dame van lichte zeden die heel bekend was in de vorige eeuw, in en ver buiten Suriname?
 
Adjuma
Een hete chilipeper, meestal geel of rood en wat ronder van formaat. Voor dit hete pepertje geldt ook: stop ‘m niet zomaar in je mond! De adjumapeper wordt zowel in de Surinaamse als in de Antilliaanse keuken vaak gebruikt.
 
Honger gekregen? In ons kookboek SuriMAM Cooking vind je meer traditionele Surinaamse recepten!
 

Bereidingstijd 15-30 minuten

  • 1 hete peper met zaadjes (madame-jeanette of een adjumapeper)
  • 1 kleingesneden ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pot piccalilly
  • 1 eetlepel olijfolie (optioneel)




Verder nodig:

  • vijzel of blender/staafmixer
  • schaaltje  
  • goed afsluitbaar, glazen potje
  • koekenpan (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek