Salade met rijstnoedels en tahin

Salade met rijstnoedels en tahin

Deze voedzame salade is lekker op zichzelf, als lichte lunch of als bijgerecht – en met gegrilde teriyaki-zalm erbij is het een hoofdgerecht. Een prachtige frisse voorjaarssalade met kleurige wortellinten, knapperige kool en lente-uitjes en verse koriander. Maak het helemaal af met gekaramelliseerde pompoenpitten en een licht pittige tahindressing.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 180 °C of gasstand 4 en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Maak de gekaramelliseerde pompoenpitten: klop in een kommetje de zonnebloemolie, suiker, het zout en chilipoeder door elkaar. Schep de pompoenpitten erdoor en verspreid ze over de beklede bakplaat. Zet 5-7 minuten boven in de oven tot de pitten bruin zijn en aan elkaar gaan plakken. Haal ze dan uit de oven en verspreid over een bord om af te koelen. Breek in stukjes als ze afgekoeld zijn.

3. Maak de dressing: klop alle ingrediënten met 2 eetlepels koud water door elkaar tot alles goedgemengd is. Zet weg.

4. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken. Schep de noedels om met een scheutje zonnebloemolie om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken en laat ze helemaal afkoelen.

5. Schil met een dunschiller brede linten van de wortel en doe ze in een schaal. Voeg de kool, lente-uitjes en het grootste deel van de pompoenpitten en koriander toe, samen met de afgekoelde noedels. Schenk de dressing erover en schep alles goed door elkaar.

6. Schep de salade in het midden van een schaal. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten en koriander. Breng op smaak met zout en peper en dien meteen op.
 

Voor 4-6 personen, bereidingstijd 30 minuten.

  • 300 g gedroogde zwarterijstnoedels


  • zonnebloemolie, voor het omscheppen


  • 2 grote wortels, geschild


  • 200 g rodekool, stronk verwijderd, heel dun gesneden


  • 4 lente-uitjes, in dunne reepjes


  • handvol korianderblaadjes


  • fijngesneden zout en versgemalen zwarte peper







  •  

  •  




voor de pompoenpitten:

 

  • 1 tl zonnebloemolie


  • 1 el lichtbruine basterdsuiker


  • snufje zout


  • snufje chilipoeder


  • 60 g rauwe, gepelde pompoenpitten







  •  

  •  




voor de dressing:

 

  • 2 el tahin


  • 2 el zonnebloemolie


  • 1 tl chiliolie


  • 2 el limoensap


  • 1 el sojasaus


  • 1 el honing







  •  

  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten