Deze snelle, smaakvolle bulgursalade, vol smaak van de ingemaakte citroen en gember, doet het prima als avondmaaltijd of in de lunchtrommel. Zo klaar en waarschijnlijk ook zo soldaat gemaakt.
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
2. Roer de afgespoelde bulgur, gember, ingemaakte citroen, het zeezout en het kokende water in een braadslede door elkaar. Schep de splijtkool of boerenkool om met de olijfolie en verdeel dit mengsel over de bulgur. Zet het geheel 15 minuten in de oven.
3. Klop intussen de za’atar, het citroensap en de olijfolie door elkaar.
4. Schep de dressing door de gare bulgur en knapperige boerenkool, en verdeel de geitenkaas, amandelen, granaatappelpitjes en koriander erover. Dien heet op en geef de yoghurt er apart bij.
Opdienen met: Griekse yoghurt of naturel Yoghurt
Voor 2 personen. Voorbereiding 10 minuten, oven 15 minuten.
* za’atar is een mengsel van sesamzaad, sumak, gedroogde kruiden en specerijen. Het is bij de supermarkt te koop maar als je het bij de toko kunt vinden, is het veel verser.
Opdienen met: Griekse yoghurt of naturel Yoghurt