Een wrap van rodekool is weer eens wat anders dan een volkorenwrap of een wraprecept met een deeg van mais. Je ‘coconnetje’ is dus wat lichter verteerbaar, maar de hummus en gierst zorgen ervoor dat je tot de avond vol zit. Heb je geen gierst in huis? Een goed alternatief is couscous of quinoa, maar ook andere granen uit de voorraadkast doen het goed. Geniet van deze rodekoolwrap, want smaken dat zal die!
1. Kook de gierst beetgaar. Spoel goed af en laat afkoelen. Zet apart.
2. Maal de noten pulserend grof in een keukenmachine. Snijd de kruiden fijn, doe ze samen met de ui en de olie bij de noten en maal nog even kort. Roer het kruidenmengsel door de gierst en voeg de rozijnen toe.
3. Zet de kool op zijn kop en snijd met een scherp mes het hart eruit. Spoel de kool af en maak de bladeren voorzichtig los.
4. Schep in ieder koolblad een flinke lepel van het gierstmengsel en 1 eetlepel van de hummus. Rol op met je handen. Verpak de koolwraps in wat bakpapier om ze mee te nemen.
Tip Maak een snelle yoghurtmuntdip voor erbij: hak of rasp een halve komkommer en meng met 1 kopje yoghurt. Voeg wat fijngehakte verse muntblaadjes toe en breng op smaak met zout en peper.