De Kookmutsjes: ‘Red-velvetcakes zijn erg populair, zo ook die van ons. Het lijkt wel alsof je echt iedereen blij maakt met een red-velvetcake! Op onze website kregen we vaak het verzoek om een red-velvetcake te maken met een andere topping. Zo bedachten we een combinatie van red velvet en Oreo. Lekkerder kan bijna niet!’
2. Hak de Oreokoekjes fijn. Roer de gehakte koekjes door het beslag. Meng in een kleine kom de baksoda met de azijn, en roer ook door het beslag. Vet een bakvorm in en voeg het beslag toe. Bak de cake in 35 tot 40 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake. De cake is gaar als de satéprikker droog uit het midden van de cake komt. Laat de cake afkoelen.
3. Breng voor de topping de slagroom in een steelpan tot tegen de kook aan. Breek de witte chocolade in stukken, voeg toe in de pan en laat 1 minuut staan. Voeg de crème fraîche en poedersuiker toe. Roer goed tot de chocolade gesmolten is.
4. Giet de topping over de afgekoelde cake, en zet de cake in de koelkast tot de topping stevig is. Dit duurt minimaal 2 uur.
5. Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de Oreokoekjes en aardbeien voor de garnering in kwarten. Garneer de cake met stukjes aardbei, Oreokoekjes en munt.