Ramen

Ramen

Zin een kommetje hartverwarmende ramen? Met dit recept kun je alle kanten op! Zo kun je de ramen ook garneren met lente-ui, geroosterd sesamzaad, geroosterde nori, gerookte tofu, verse chilipepers, sugar snaps of bimi. En voor een miso ramen doe je 1 theelepel miso in de kom en meng je dit met een beetje soep voordat je de rest toevoegt.

Bereiding

Dashi
Doe de kombu en shiitake in een ruime pan met koud water en laat het 30 minuten tot 3 uur staan, zodat het kan weken.

Soep

Voeg na de weektijd de ingrediënten voor de soep toe, roer door en laat op heel laag vuur 3½ uur trekken. Zorg dat het niet gaat koken. Gebruik een sudderplaatje. Haal hierna de groenten uit de soep en zet deze apart.

Toppings

1. Plaats de wakame in een kom met water en laat het 2-3 minuten weken. Laat daarna uitlekken.

2. Verwarm de chili-olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen al omscheppend 10 minuten. Voeg de ketjap manis toe en bak nog 1 minuut.

3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Breng de soep aan de kook. Verdeel de noedels en de soep over vier kommen.

5. Garneer met de oesterzwammen, wakame en wortel.

Voor 4 porties. Bereidingstijd: 5 uur.

Dashi

  • 1 stuk kombu van 10 x 5 cm
  • 7 gedroogde shiitake (natuurvoedingswinkel of online)
  • 500 ml koud water

Soep

  • 1 hele bol knoflook, doormidden gesneden
  • 5 lente-uien
  • 3 plakjes verse gember van 6 x 1 cm
  • 3-5 gedroogde rode chilipepers
  • 8 el sojasaus
  • 1 grote winterwortel, geschild en in plakken
  • 1½ l water

Toppings

  • 2 el droge wakame (toko, grote supermarkt, online) + 200 ml water
  • 1 tl chili-olie
  • 250 g oesterzwammen, grote exemplaren in grove stukken gescheurd
  • 1 el ketjap manis
  • ramen noedels of noedels naar keuze

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine