Rainbow comfortbowl

Rainbow comfortbowl

Zei er iemand eye-candy? Noedels die binnen een paar seconden van blauw naar roze veranderen en enkel natuurlijke kleurstoffen bevatten? Já, ze bestaan! En ik laat je zien hoe jij ze zelf kunt maken. Dit is trouwens een van mijn signature dishes. Mijn Insta-feed staat er vol mee.

Bereiding

Unicornnoedels

1. Leg de rodekool in een pan en voeg zoveel water toe dat deze onderstaat.  Breng aan de kook.

2. Kook tot het water een diep blauwpaarse kleur krijgt. Zet het vuur uit.  Giet door een zeef en vang het vocht op.

3. Bewaar de rodekool voor verderop in het recept.

4. Week de glasnoedels 2-4 minuten in het warme rodekoolwater totdat ze  blauw en zacht zijn.

5. Giet ze af in een zeef en spoel de noedels af onder koud stromend water,  laat uitlekken en zet apart.

TIPS!

  • Voeg meer rodekool toe voor een intensere kleur. Zo krijg je neon kleuren. Met minder rodekool wordt het meer pastel.
  • Als je iets zuurs zoals limoen of citroen over de noedels uitperst worden ze roze.
  • Je kunt dezelfde techniek toepassen met witte rijst. Deze kleurt wel iets minder.

Sticky tempé

1. Verhit op middelhoog vuur 0,5 centimeter olie in een diepe koeken pan. Bak de tempé in de olie tot deze goudbruin is. Schep de tempé uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Haal de overgebleven olie uit  de pan.

2. Doe de tempé weer terug in de pan en voeg de ketjap en specerijen toe.  Bak 3 minuten al omscheppend op laag vuur of totdat de ketjap licht  begint te karamelliseren.

3. Schep de sticky tempé uit de pan op een bord.

Gemarineerde wortel

1. Snijd de wortel met een spiraalsnijder of een dunschiller in sliertjes of dunne reepjes.

2. Doe in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng deze goed.

3. Laat 15 minuten marineren.

TIPS!

  • De wortel wordt lekkerder als je hem langer marineert, verdubbel dit recept voor in salades of als garnering of op broodjes. Bewaar in de koelkast.
  • Je kunt variëren met de kruiden. Voeg bijvoorbeeld liquid smoke toe voor een rokerige smaak of een beetje agavesiroop voor een zoetere versie.

Gebakken rodekool

1.  Laat de rodekool goed uitlekken. Snijd in stukjes.

2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kool met de andere ingrediënten al omscheppend op middelhoog vuur.

3. Bak 7 minuten of tot het meeste vocht is ingekookt.

Samenstellen bowl

1. Verdeel de noedels, tempé, gemarineerde wortel en gebakken rodekool over twee kommen.

2. Vul naar smaak aan met extra groenten.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met de kleurrijke recepten van Vegan soul food. Je kunt het hele weekmenu gratis downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Unicornnoedels (voor 2 porties. Bereidingstijd 10 minuten)

  •  ¼ rodekool
  • 1 pakje glasnoedels à 100 g (toko)

Sticky tempé (voor 4 porties. Bereidingstijd 20 minuten)

  • 250 g tempé, in reepjes van 1 x 2 cm
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl curry-madraspoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 tl kaneelpoeder

Gemarineerde wortel (voor 4 porties. Bereidingstijd 10 minuten)

  • 2 middelgrote wortels
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl geroosterd sesamzaad

Gebakken rodekool (voor 2 porties. Bereidingstijd 10 minuten)

  • gekookte rodekool (die je hebt gebruikt  voor de unicornnoedels)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 lenteui, in ringetjes gesneden
  • 3 el edelgistvlokken (natuur voedingswinkel)
  • ½ tl gemalen cayennepeper
  • 1 el zonnebloemolie

Bowl voor 2 personen

  • 2 porties unicornnoedels
  • 2 porties sticky tempé
  • 2 porties gemarineerde wortel
  • 2 porties gebakken rodekool

Lekker met

  • miso-bramensaus
  • rodekool op zuur
  • gekookte of ontkiemde peulvruchten  eetbare bloemen

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine