Zei er iemand eye-candy? Noedels die binnen een paar seconden van blauw naar roze veranderen en enkel natuurlijke kleurstoffen bevatten? Já, ze bestaan! En ik laat je zien hoe jij ze zelf kunt maken. Dit is trouwens een van mijn signature dishes. Mijn Insta-feed staat er vol mee.
Unicornnoedels
1. Leg de rodekool in een pan en voeg zoveel water toe dat deze onderstaat. Breng aan de kook.
2. Kook tot het water een diep blauwpaarse kleur krijgt. Zet het vuur uit. Giet door een zeef en vang het vocht op.
3. Bewaar de rodekool voor verderop in het recept.
4. Week de glasnoedels 2-4 minuten in het warme rodekoolwater totdat ze blauw en zacht zijn.
5. Giet ze af in een zeef en spoel de noedels af onder koud stromend water, laat uitlekken en zet apart.
TIPS!
Sticky tempé
1. Verhit op middelhoog vuur 0,5 centimeter olie in een diepe koeken pan. Bak de tempé in de olie tot deze goudbruin is. Schep de tempé uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Haal de overgebleven olie uit de pan.
2. Doe de tempé weer terug in de pan en voeg de ketjap en specerijen toe. Bak 3 minuten al omscheppend op laag vuur of totdat de ketjap licht begint te karamelliseren.
3. Schep de sticky tempé uit de pan op een bord.
Gemarineerde wortel
1. Snijd de wortel met een spiraalsnijder of een dunschiller in sliertjes of dunne reepjes.
2. Doe in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng deze goed.
3. Laat 15 minuten marineren.
TIPS!
Gebakken rodekool
1. Laat de rodekool goed uitlekken. Snijd in stukjes.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kool met de andere ingrediënten al omscheppend op middelhoog vuur.
3. Bak 7 minuten of tot het meeste vocht is ingekookt.
Samenstellen bowl
1. Verdeel de noedels, tempé, gemarineerde wortel en gebakken rodekool over twee kommen.
2. Vul naar smaak aan met extra groenten.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met de kleurrijke recepten van Vegan soul food. Je kunt het hele weekmenu gratis downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.