Raclettebrood

Raclettebrood

Heb je al weer heimwee naar de wintersport of wil je een makkelijk, lekker brak ontbijt maken tijdens Carnaval? Dit raclette brood is dé oplossing! Hol het stokbrood uit, vul met raclettekaas, vegetarische ham, ui en stukjes aardappel. Na 20 minuten in de oven, verdeel je hem in stukken en hoppaa: een heerlijke lunch om te delen. Of je eet hem natuurlijk helemaal zelf op.

Bereiding



1. Pel en snipper de ui. Fruit hem 5 minuten in een koekenpan met antiaanbaklaag in een klein beetje olie of boter.

2. Snijd ondertussen de gekookte aardappels in plakjes.

3. Hol het stokbrood uit en druk het kruim binnenin aan. Leg er een laag raclettekaas in, gevolgd door wat ui. Dek af met de plakken ham.

4. Leg daarop een laag aardappelplakjes en nog wat ui.

5. Eindig met een laag raclettekaas en bak het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

6. Serveer warm.
 

Voor 8 personen. Voorbereiding 10 min. | bereiding 20 min.

  • 1 ui
  • olie of boter, om te bakken
  • 450 g gekookte aardappels
  • 1 stokbrood
  • 250 g raclettekaas
  • 2 plakken gekookte ham (kan ook vegetarisch)
  • 2 plakken rauwe ham (kan ook vegetarisch)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten