Als ik het fruitsap voor deze kruimeltaart in de oven hoor borrelen en de geur ruik van fruit, amandel en vanille, loopt het water me al in de mond. Je begrijpt, deze taart verveelt niet snel. Het recept is veganistisch en glutenvrij en is daardoor altijd goed, ongeacht de allergieën of voorkeuren van je bezoek. We combineren havervlokken met quinoavlokken, die iets steviger en knapperiger zijn. De zachte dadels maken de kruimellaag fantastisch zoet en grof. Mocht het fruit of de bosvruchten nog wat zuur zijn, voeg dan extra zoetstoffen toe aan het fruit of de kruimellaag.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (gasstand 4) en vet een taartvorm of ovenschaal van 20 cm in. Snijd de rabarber in kleine stukjes, doe ze in de vorm of schaal en voeg de bosvruchten toe. Besprenkel met de siroop, het citroensap en de vanille en schep goed om.
2. Roer in een mengkom de havervlokken, quinoavlokken, het amandelmeel en zout door elkaar. Prak de dadels fijn met een vork en voeg toe aan de kom, samen met de kokosolie. Wrijf met je handen de dadels en olie door de droge ingrediënten tot het grove kruimels zijn.
3. Verdeel de kruimels over het fruit en bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de kruimellaag goudkleurig is en de vulling langs de randen omhoog borrelt. Dien warm op met een schepje yoghurt. Bewaar de afgekoelde kruimeltaart 35 dagen in de koelkast in een afgesloten trommel.