Deze taart ziet eruit als een groen met oranje rozentuin. De quinoa zorgt voor een lichte en knapperige taartbodem en de vulling is smakelijk en niet te zwaar. Een gezond feestje!
1. Kook de zoete aardappel in de kookpan met ruim kokend water in 20 minuten gaar. Giet de aard appelen af en stamp tot een puree. Voeg de groentebouillon, bieslook en mosterd toe en meng tot een glad mengsel.
2. Verwijder de uiteinden van de courgettes en schil met behulp van een dunschiller in slierten.
3. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestrijk de quinoataartbodem met de zoete-aardappelpuree. Rol een voor een de courgetteslierten vanaf de korte kant op tot rolletjes en zet als torentjes rechtop in de aardappelpuree. Herhaal deze stap totdat de quinoataart gevuld is met courgetterolletjes die dicht tegen elkaar aan staan. Kruimel tot slot de feta over de taart.
4. Bak de quinoataart 15 minuten in de oven.
Quinoa taartbodem:
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de gekookte quinoa in een kom met de eiwitten en breng op smaak met zout en peper. Druk dit mengsel in een medium ingevette springvorm op de bodem en tegen de zijkanten en bak in 20 minuten goudbruin en knapperig.