Zin in zoet, maar ook een béétje gezond? Jouw antwoord is deze pudding met bulgur en abrikozen. Dit dessert kan worden gemaakt met ingrediënten die de meesten van ons wel in hun voorraadkast hebben staan. En weet je wat helemaal fijn is als je een diner op de planning hebt staan (of als je een avondje niets te doen hebt)? Je kunt deze pudding met abrikozen de avond van tevoren al maken en in de koelkast bewaren.
1. Week de amandelen 40 minuten in een kom warm water. Laat ze uitlekken en zet opzij.
2. Breng de bulgur, gecondenseerde melk, vanillepasta en kardemom met 400 milliliter water in een pan zachtjes aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel erop en laat het 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
3. Maal de bulgur samen met de amandelen in een blender 5 minuten fijn tot een glad mengsel. Doe het over in een grote kom en zet het 1 uur in de koelkast.
4. Leg – als de bulgur is afgekoeld – een paar handjes gebroken zandkoekjes in een grote kom of serveerschaal en schep de bulgur en abrikozen erop. Versier de pudding met wat stukjes van de koekjes.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 100% Volkoren. Klik op onderstaande afbeelding voor het volledige weekmenu.
Voor 4 personen. 1 uur 55 min voorbereiden. 20-25 min bereiden.