Pompoenetti met noten-kaas pesto

Pompoenetti met noten-kaas pesto

Een recept voor pompoen-spaghetti? Jazeker! De eerste keer dat je dit recept maakt zul je denken: ‘wat moet ik allemaal doen?’ en misschien ook: ‘rauwe pompoen in plaats van spaghetti, dat gaat mijn gezin nooit eten.’ Maar laat je verrassen! Als je het eenmaal een keer gemaakt hebt, weet je dat het wel meevalt qua werk en met een beetje mazzel vinden de kinderen het grappig en stiekem best lekker. Wil je deze pompoenspaghetti vegan maken? Vervang de feta dan voor een plantaardige variant en de honing door ahornsiroop.

Bereiding



1. Gebruik voor de pompoenetti een spiraalsnijder om de pompoen te verwerken tot spaghettislierten. Heb je niet zo’n apparaat in huis (koop er eentje op hemsleyandhemsley.com), gebruik dan een handrasp.

2. Blancheer de pompoen kort in zijn geheel voordat je hem verwerkt tot spaghettislierten: neem een smalle, hoge pan en blancheer de pompoen vijf minuten. Snijd hem dan in de lengte in 4 langwerpige stukken Draai, rasp of snijd deze stukken tot slierten.

3. Doe voor de pesto alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en pureer. Voeg wat olie of water toe als de pesto te droog is. Doe er wat extra kaas of noten bij als de pesto te nat is.

Tip Verwarm de pompoenpasta eventueel nog even kort in de oven. Soms is het (nagenoeg) rauw eten van de pompoenetti nog net een brug te ver voor de kleine eters.
 

4 personen

  • 1 flespompoen 
  • handvol basilicumblaadjes 
  • 70 g gemengde noten
  • 40 g feta (+ beetje om te garneren)
  •  3 el olijfolie 
  • 1 el avocado-olie (of andere smaakvolle plantaardige olie)
  • scheutje citroensap
  • 1 tl honing
  • 2 medjooldadels


Extra nodig: spiraalsnijder of handrasp


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine