Hallo zalig potje met pompoen! Deze pompoencurry met rijst en papadums staat binnen 30 minuten op tafel. We moeten wel eerlijk toegeven dat we het onszelf makkelijk hebben gemaakt door pompoenblokjes uit het koelschap te nemen. Ga je met een verse pompoen aan de slag? Reken dan een minuut of vijf extra om hem schoon te maken. Ook geen big deal, hoor!
1. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes, hak de steeltjes apart van de blaadjes in grove stukjes en houd de blaadjes zolang apart. Hak de rozemarijn en knoflook in stukjes.
2. Verhit de olijfolie in een braadpan, voeg de gehakte kruiden (behalve de korianderblaadjes) en de pompoen toe en bak dit alles 5 minuten.
3. Voeg 1 eetlepel van de geconcentreerde bouillon toe, gevolgd door de kerrie en kikkererwten. Roer goed, schenk er 500 ml water bij en breng langzaam aan de kook. Laat de curry zo’n 10 minuten zachtjes koken op laag vuur en kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4. Schenk de kokosmelk bij de curry en laat zo’n 5 minuten zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn en de curry smeuïg is. Bestrooi ’m met de korianderblaadjes en serveer met de papadums en rijst.
Credits Fotografie: Saskia van Osnabrugge; Foodstyling: Ingmar Niezen; Styling: Annemieke Paarlberg