Charlie: ‘Ik ben een echte kaasliefhebber, hoe meer hoe beter. Kaas is wat minder gezond en best zwaar. Daarom is dit recept volledig in balans door de lasagnebladen op basis van pompoen (die je gewoon in de supermarkt koopt!).’
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes kippendijfilet rondom bruin. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit aan. Doe de spinazie erbij en roerbak 2 minuten mee.
3. Schep de kruidenroomkaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
4. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg hierin de helft van de pompoenlasagnebladen. Schep de helft van het spinaziemengsel erover en verdeel de helft van de mozzarella over de spinazie. Herhaal deze stappen. Het worden twee lagen.
5. Bestrooi met flink wat Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
6. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de lasagne in ongeveer 35 minuten gaar.
Credits fotografie: Simone’s Kitchen
Voor 4 personen
Ook nodig