Cosa mangiamo oggi? Pizzette met blauwe kaas, vijg en rode ui! Heb je de smaak te pakken, dan kun je eindeloos variëren met deze mini-pizza’s en er allerlei herfstsmaken op doen: pompoen met salie en geitenkaas, een handvol blauwe en groene druiven met een beetje tijm of plakjes pancetta, paddenstoelen en wat fijngehakte rozemarijn.
1. Meng de bloem met de gist en voeg vervoglens olie, water en zout toe. Meng en kneed in ca. 5 mintuen tot een soepe deeg. Laat ca. 45 minuten rijzen in een kom afgedekt met een vochtige (warm water) doek.
2. Fruit de uien in een schetje olie. Breng op smaak me tzout en peper en voeg wat basalmicoazijn toe. Neem de pan van het vuur. Verwam de oven voor op de hoogste stand.
3. Verdeel het deeg in 8 porties en duw deze plat tot kleine pizza’s. Verdeel de sugo erover en bestrooi met oregano. Verdeel de uien, partjes vijg en gorgonzola over de pizza’s. Bestrooi met pijnboompitten en pecorino en bak ze ca. 4 minuten of totdat ze bruin en gaar zijn in de oven. Serveer met een eenvoudige rode wijn.
Credits: Productie & styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur & foodstyling Jankees Roggeveen
Voor 8 stuks
Deeg
Beleg