Pitabroodjes met feta en bloemkool

Pitabroodjes met feta en bloemkool

Deze heerlijke pitabroodjes koop je niet in de supermarkt, maar maak je in een handomdraai zelf.  Zelf combinaties bedenken is zoveel leuker. Wij zijn groot fan van de knapperige goudbruin gebakken bloemkoolroosjes met feta, tomaatstukjes en romige yoghurtsaus. Zeg nou zelf, dit smaakt zoveel beter.

Bereiding



1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ze in een stoofpan en voeg zoveel water toe dat het geheel 4 cm onder staat. Doe het deksel erop en kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten gaar (of gebruik de magnetron en laat de bloemkool in een magnetronschaal met 130 ml water in 6 minuten gaar worden).

2. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druppel er 2 eetlepels olie over. Bestrooi met de kerrie.

3. Bak de bloemkoolroosjes goudbruin in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C.

4. Snipper de rode ui. Snijd de tomaten en feta in kleine blokjes. Meng de bloemkoolroosjes met de tomaten, feta, ui en peterselie.

5. Bestrijk de pitabroodjes met de rest van de olijfolie en bak ze in de nog warme oven in 2 minuten goudbruin. Halveer ze overlangs, vul de helften als envelopjes met het bloemkoolmengsel en laat de broodjes dan in 5 minuten krokant worden in de oven.

6. Roer voor de yoghurtsaus alle ingrediënten door elkaar.

7. Serveer de broodjes met de saus en geef er naar wens een salade of rauwkost bij.
 

Voor 6 personen. Voorbereiding 10 minuten. Bereiding 35 minuten.

  • 1 kleine bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel kerrie
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 150 g feta
  • 1 eetlepel peterselie, fijngeknipt
  • 3 pitabroodjes


 Voor de yoghurtsaus:

  • 125 g yoghurt
  • het sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel mosterd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek