Pepermosselen

Pepermosselen

Bereiding

1. Maak de saus: smelt de boter in een steelpan en bak daarin al roerend de bloem in 5 tot 10 minuten tot een bruine roux. Schenk de kalfsfond erbij en voeg de azijn en de peper toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is.

2. Stort de mosselen in een grote braadpan en schenk de wijn erover.

3. Voeg de crème fraîche en de pepersaus toe.

4. Zet de pan afgedekt 15 minuten op laag vuur. Schud de mosselen halverwege de bereidingstijd om. De mosselen zijn klaar als ze allemaal open zijn. Schud ze nog eens om.

5. Serveer de mosselen met friet.

Dit recept komt uit het boek ‘Mosselen’ van Leon de Bruxelles (€8,95, Good Cook).   
 

Voorbereiding 15 minuten – Bereiding 25 minuten



Voor 4 personen:

  • 3 kg verse mosselen
  • 200 ml droge witte wijn
  • 300 g crème fraîche
  • pepersaus
  • 30 g ongezouten boter
  • 30 g bloem
  • 250 ml kalfsfond
  • 5 ml wijnazijn of balsamicoazijn
  • 2 tl zwarte peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine