Pasta met vegan kaassaus

Pasta met vegan kaassaus

Pastaschelpen kun je los eten, het kan.. Maar ik zou het niet doen. Wat ik wel zou doen? Ze vullen met pesto, vegan kaassaus en nog veel meer lekkers.

Bereiding

1.  Verwarm de oven voor op 180 °C.

2.  Breng een pan water aan de kook en kook de pastaschelpen in ongeveer 6 minuten al dente.

3.  Pel intussen voor de pesto de knoflook. Doe die met de amandelen en het basilicum in de keukenmachine en maal fijn. Voeg al draaiende de olijfolie toe tot er een smeuïge pesto ontstaat (als je niet alle olijfolie gebruikt, is dat helemaal niet erg). Breng op smaak met peper en zout.

4.  Verhit voor de spinazievulling de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Pel en  snipper intussen de ui en pers de knoflook. Fruit ze samen in de pan tot ze glazig zijn. Voeg de  spinazie toe en bak mee tot hij geslonken is.

5.  Doe voor de vegan kaassaus alle ingrediënten in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat ongeveer 1 minuut doorkoken tot de saus dikker wordt.

6.  Doe de pasta in de ovenschaal en vul deze met de gebakken spinazie, kikkererwten en pesto. Verdeel de vegan kaassaus erover, zet in de oven en bak het gerecht 10 minuten.

Voor 4 personen. Bereidingstijd 15-20 minuten. Oventijd 10 minuten.

  • 200 g grote pastaschelpen

Pesto

  • 1 teen knoflook
  • 100 g amandelen met vlies
  • 50 g vers basilicum
  • 100 ml olijfolie
  • snuf versgemalen peper
  • snuf zeezout

Spinazie-kikkererwtenvulling

  • 1 el olijfolie, om in te bakken
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 g spinazie
  • 100 g kikkererwten

Vegan kaassaus 

  • 150 g haverroom (of sojaroom)
  • 20 g edelgistvlokken
  • 2 tl maizena
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl knoflookpoeder

Benodigdheden: keukenmachine knoflookpers steelpan ovenschaal


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine