Pasta ragù

Pasta ragù

Samuel Levie: ‘De bekendste pasta ragù is de Bolognese, maar een ragù met worst is minstens zo lekker. Je kunt de worst in stukken hakken, zelf knijp ik het vlees uit het velletje, dat is eigenlijk net zo makkelijk.’ Wil je meer receptinspiratie van worstenkoning Samuel Levie? Kijk hier, daar vind je nog veel meer recepten van deze topper.

Bereiding

1. Snijd de knoflook fijn en de rest van de groenten in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote pan met een dikke bodem. Fruit alle groenten daarin aan en voeg de worstvulling toe. Voeg als het worstenvlees los begint te bakken de tomaten, de rode wijn, de balsamico en het verkruimelde pepertje toe.

2. Laat dit geheel 30 minuten zachtjes stoven op medium vuur. Roer regelmatig om te voorkomen dat de saus aanbrandt. Voeg wat vocht toe als het geheel droog kookt; de ragù moet een dikke saus worden. Proef, en breng op smaak met zout en peper.

3. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Schep nog een paar flinke lepels kookvocht bij de ragù en giet vervolgens de pasta af.

4. Roer de uitgelekte pasta door je pan met saus en serveer op diepe borden met een scheut olijfolie en fijngeraspte parmezaan erbij.

Credits: Tekst, receptuur & foodstyling Samuel Levie -Styling Marian Flint – Fotografie Saskia van Osnabrugge

Voor 4 personen

  • 500 g spaghetti van goede kwaliteit
  • 4 venkelworsten (kan ook met andere verse worst)
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 kleine prei of 4 bosuitjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blik tomaat (400 g)
  • 1 glas rode wijn
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 peperoncino (gedroogd pepertje)
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek