Pasta met krab

Pasta met krab

Pasta met krab – mmm, geef ons maar een flinke portie. Je hebt niet veel tijd nodig voor dit krabrecept: het is in drie stappen gepiept. Toch heeft deze pasta alles in zich wat het nodig heeft, denk aan een bite, een friszuurtje en smeuïgheid. Nu we nog eens naar de foto kijken, denken we terug aan de eerste keer dat we het maakten. Het was een hit én iedereen at zijn bordje leeg, tot aan de laatste druppel olijfolie.

Bereiding

1. Gooi de krabscharen in ruim kokend water met flink wat zout. Breng opnieuw aan de kook en kook  4 minuten door. Haal de scharen met een tang uit het water en spoel ze kort af zodat het vlees makkelijker loskomt. Kook de pasta al dente in het overgebleven kookwater.

2. Fruit de knoflook in olijfolie. Doe de tomaten en pepers erbij en bak op laag vuur ongeveer 3 minuten. Voeg wat kookvocht van de pasta toe als de saus droog wordt.

3. Voeg de krab, rucola en citroenzest toe en laat op laag vuur nog een paar minuten staan. Serveer!

Credits Recepten DP Arkenbout  Fotografie Saskia van Osnabrugge

4 personen

  • 600 g krabscharen
  • 240 g spaghetti
  • 8 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 600 g tomaten, de helft grof gehakt, de helft in tweeën
  • 4 Hollandse pepers, gehakt
  • 100 g rucola
  • zestes van ¼ citroen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek