Deze ‘panna cotta espresso martini’ is een geweldig dessert, zonder dat je er echt voor hoeft uit te sloven in de keuken. En dan doelen we op de tijd dat je ermee bezig bent: de handelingen zijn namelijk zo gepiept, alleen het opstijven van de panna cotta duurt eventjes. Datzelfde geldt voor de wodkaschuim. Maar moeilijk? Nee, dat is deze panna cotta espresso martini zeker niet. Have fun!
Espresso panna cotta
1. Doe de gelatinepoeder in koud water, roer goed door en zet 15 minuten in de koelkast.
2. Breng de room met de melk, de suiker en het vanillemerg in een steelpan kort aan de kook. Neem van het vuur, voeg de geweekte gelatine en de espresso toe en roer goed door met een garde.
3. Verdeel het roommengsel in de glazen en laat de panna cotta 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Kahlúa-wodkaschuim
Meng alle ingrediënten in een kom, doe de vloeistof in een sifonfles met slagroompatronen en zet 2 uur onder druk in de koelkast.
Afwerking
Spuit het Kahlúa-wodkaschuim net voor serveren op de panna cotta en werk af met een koffieboon.
Voor 6 personen
Espresso panna cotta
Kahlúa-wodkaschuim
Afwerking
Materiaal