Oolong ice tea met specerijen

Oolong ice tea met specerijen

Als je denkt dat ijsthee alleen in de zomer een top-drankje is, dan bewijst deze variant met specerijen dat je ook in de herfst en winter kunt slurpen van een heerlijke ice tea. We kiezen hier voor gember, kaneel en steranijs, maar kardemom, jeneverbessen en rozemarijn kunnen ook voor een verrassende twist zorgen. Aan jou de keuze!

Bereiding



1. Vul een dag tevoren een grote glazen pot met 1,75 liter water en de thee. Roer en zet in de koelkast. Zeef de thee de volgende dag.

2. Breng 250 ml water aan de kook met de suiker, het citroensap, de gember, kaneel en anijs en laat 10 minuten koken. Zeef het geheel.

3. Schenk de afgekoelde siroop bij de koude thee en voeg de ongebruikte plakjes gember en steranijs. Je kunt ook de kaneelstokjes uit de siroop uit laten lekken en toevoegen. Roer en doe de ijsblokjes erbij.

Voor 2 liter  Bereiding: 15 minuten Intrektijd: 7 uur in de koelkast

  • 1,75 liter + 250 ml water
  • 6 eetlepels (21 g) oolong thee
  • 50 g suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 140 g verse gember, geschild en in  dunne plakjes (of 3 eetlepels  geraspt)
  • 3 kaneelstokjes (1 theelepel gemalen kaneel)
  • 10 stuks steranijs


Garnering

  • dunne plakjes gember, geschild
  • wat steranijs
  • de kaneelstokjes uit de siroop (indien gebruikt)
  • ijsblokjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine