Als je denkt dat ijsthee alleen in de zomer een top-drankje is, dan bewijst deze variant met specerijen dat je ook in de herfst en winter kunt slurpen van een heerlijke ice tea. We kiezen hier voor gember, kaneel en steranijs, maar kardemom, jeneverbessen en rozemarijn kunnen ook voor een verrassende twist zorgen. Aan jou de keuze!
1. Vul een dag tevoren een grote glazen pot met 1,75 liter water en de thee. Roer en zet in de koelkast. Zeef de thee de volgende dag.
2. Breng 250 ml water aan de kook met de suiker, het citroensap, de gember, kaneel en anijs en laat 10 minuten koken. Zeef het geheel.
3. Schenk de afgekoelde siroop bij de koude thee en voeg de ongebruikte plakjes gember en steranijs. Je kunt ook de kaneelstokjes uit de siroop uit laten lekken en toevoegen. Roer en doe de ijsblokjes erbij.
Voor 2 liter Bereiding: 15 minuten Intrektijd: 7 uur in de koelkast
Garnering