Een frittata is zo gemaakt en staat natuurlijk heel goed op je weekend-ontbijttafel. Deze frittata maak je met asperges, spinazie, munt én ei natuurlijk. Uiteraard kun je volop variëren door die andere beetjes groenten of kaas uit de koelkast gebruiken, wat kruiden erdoor en je steelt de ontbijtshow (of de brunch).
1. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en zout en peper.
2. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3. Bak in een ovenbestendige koekenpan de asperges en muntblaadjes 2 minuten in de olijfolie. Voeg de spinazie en 75 g feta toe. Schenk het eiermengsel erover en bestrooi met de rest van de feta. Breng op smaak met zout en peper. Bak de frittata op laag vuur.
4. Zet hem zodra de eieren gestold zijn nog 2 minuten in de oven, voor een goudbruin kleurtje.
5. Snijd de frittata in kwarten en verdeel over twee borden.
Voor 2 personen. Voorbereiding: 5 minuten bereiding: 15 minuten.