Octopus met kersen

Octopus met kersen

Octopus met kersen, klinkt dat niet als een (te) gekke combi? Misschien wel, maar wacht maar tot je het proeft. Het wordt smullen geblazen met een hoofdletter S! Dit gerecht met octopus komt uit het boek Vis, een culinaire bijbel van bijna vierhonderd pagina’s. Maak kennis met uiteenlopende vis, schaal- en schepdieren en laat aan iedereen zien hoe je deze tot de heerlijkste gerechten kunt bereiden.

Bereiding

1. Laat de octopus door je visverkoper schoonmaken. Spoel hem goed schoon met koud water, laat uitlekken en leg hem ten minste 48 uur in de diepvries. Laat de octopus ontdooien en kook hem ongeveer 3 uur in een grote pan water met een beetje zout, rozemarijn en laurier. Laat hem uitlekken en afkoelen. Snijd de octopus in stukken.

2. Schil de gemberwortel, pel de sjalot en snijd ze in blokjes. Verwarm de gember, sjalot, rijstazijn en suiker in een braadpan en laat het vocht vrijwel helemaal inkoken. Voeg het kersensap toe, laat tot een kwart inkoken en zeef de saus. Laat afkoelen.

3. Was de sla.

4. Snijd de kersen in vieren. Meng in een kom de octopus, sla, stukjes kers, olijfolie en het ingekookte kersensap. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Salade voor 4 personen

  • 1 octopus
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 40 g gemberwortel
  • 40 g sjalot
  • 1 dl rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 5 dl kersensap
  • 1 kropje sla
  • 12 kersen
  • 2 el olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine