Norirolls

Norirolls

‘Ik eet deze saladerolls gevuld met kimchi als lichte lunch of tussendoortje. Bijkomstig voordeel is dat kimchi ook nog eens goed is voor je darmen! De nori kan een beetje zompig worden, dus eet de rolls zo snel mogelijk nadat je ze hebt gemaakt. Dat is voor mij meestal geen probleem, want ze zijn superlekker en ik verslind ze echt meteen’ aldus Gwyneth Paltrow

Bereiding

.

1. Prak in een kommetje de avocado met het limoensap.
 
2. Leg de norivellen plat op een snijplank. Leg op elk norivel een eetlepel van de geprakte avocado en spreid die gelijkmatig uit tot ruim 1 cm van de rand. Leg de sla, wortel, kimchi en kruiden erop.
 
3. Bevochtig de bovenrand van een norivel met een beetje water en rol het vel voorzichtig zo strak mogelijk vanaf de onderkant over de vulling heen; gebruik zo nodig meer water om de roll bij elkaar te houden. Herhaal dit met de rest van de norivellen.
 
 

Voor 2 personen.

  • 1 avocado
  • sap van 1 limoen
  • 4 norivellen
  • 50 g sla, fijngesneden
  • 1 middelgrote wortel, julienne gesneden
  • 75 g kimchi, fijngehakt
  • 4 takjes munt
  • 6 takjes koriander


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine